İdeal Zümre Toplantısı

İDEAL TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ ZÜMRE TOPLANTISI NASIL YAPILMALIDIR?

1-
Yoklama alındıktan sonra zümre başkanı kendi gündem maddelerini okumalı; (varsa) zümre öğretmenlerinin görüşülmesini istediği konular gündem maddelerine ilave edilmelidir.

2-
Bir öğretmen, görüşülen konuları ve alınan kararları zümre tutanağına kaydetmelidir.

3-
Yıllık plana göre bulunulması gereken konular hatırlatılarak konu birliğinin sağlanmasına çalışılmalı; geri kalınan veya bitirilemeyen konuların bitirilmesi için tarih belirlenmelidir.

4-
Günlük planlar kontrol edilerek, günlük planların yıllık plana uygun olması sağlanmalıdır.

5-
O hafta anlatılacak konularla ilgili bazı püf noktalar ve pratik yöntemler sunularak, derslerin hareketli ve zevkli işlenmesi için teklifler tartışılmalıdır.

6-
Haftanın konu veya konuları Zümre Başkanı veya bir başka öğretmen tarafından kısaca anlatılmalıdır.

7-
Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda öğrencilere verilmesi gereken Evrensel Değerler, her konu için ders senaryosu şeklinde sorumlu öğretmen tarafından zümreye sunulmalıdır.

8-
Her hafta anlatılan ve anlatılacak konu ile ilgili soru veya sorular (sayısı yine zümrede kararlaştırılır) öğretmenler tarafından zümreye getirilmelidir.

9-
Anlatılacak konularla ilgili (varsa) orijinal metinler fotokopi ile çoğaltılarak öğretmenlere sunulmalıdır.

10-
O hafta verilmesi gereken ortak ödev konuları tespit edilmeli ve ödevlerin takip edilip edilmediği sorularak, herhangi bir engel var ise çözümler üretilmelidir.

11-
Sınıflarda dersi anlama problemi olan veya derse lakayt kalan öğrencilerin bu eksikliklerinin giderilmesi yönünde çözümler aranmalıdır.

12-
Konularla ilgili değişik çalışmalar, metinler, öneriler, düşünceler ve gelişmeler (sözlü ve yazılı) zümre öğretmenlerine sunulmalıdır.

13-
Tartışmalı konular var ise görüşülüp karara varılmalıdır.

14-
Yazılılardan önce uygulama ve çalışma testleri hazırlanmalı ve uygulama zamanları tespit edilmelidir.

15-
En yakın tarihte yapılacak olan yazılı soruları ve cevap anahtarı hazırlanmalıdır.

16- Öğrencilere ezberletilmemesi gereken şiirler tespit edilmeli ve bunun takibi yapılmalıdır.

17-
Sınıf sınıf kitap okuma takibi yapılmalı ; problemli sınıf veya öğrencilerle (çözüm maksatlı) görüşülmelidir.

18-
Hazırlanması gereken ‘pano’ konusu tespit edilmeli ve sorumlu öğretmen seçilerek panoların takibi sağlanmalıdır.

19-
Branşımızı ilgilendiren konularda seminer verecek uzman kişilerle irtibat kurulmasını ve bu seminerlerin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla öğretmenler görevlendirilmelidir.

20-
Her ay yeni çıkan Tebliğler Dergisi bir öğretmen tarafından incelenmeli, branşla ve mevzuatla ilgili değişiklik veya yenilik ilk zümre toplantısında duyurulmalıdır.

21-
Okul genelinde yapılacak olan şiir, hikaye ve kompozisyon yazma ile şiir okuma yarışmalarının konusu ve tarihi tespit edilmeli; yarışmaya katılan eserler söz konusu tarihte incelenmeli, değerlendirilmeli; taltif için başarılı isimler idareye sunulmalıdır.

22-
İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da ilgili kurumlar tarafından okula gönderilen yarışma duyurusu incelenmeli ve bu konuda öğrencilere bilgi verilmesi sağlanmalıdır.

23-
Son yapılan Eğitim Planlama Toplantısı’nda alınan ilgili kararlar zümre öğretmenlerine duyurulmalı ve bir sonraki EPT’ ye iletilmesi istenen konular varsa kaydedilmelidir.

24-
Bir sonraki zümre toplantısında görüşmek üzere gündem maddeleri oluşturulmalıdır.

25-
Dilek ve temennilerden sonra zümre toplantısı sona erdirilmelidir.

Yorum bırakın